Home > Technische kennis

Technische kennis

Op basis van haar multidisciplinaire kennis heeft AQUIRIS een station ontworpen met de meest geavanceerde installaties en de nieuwste technologie. AQUIRIS levert lokale, duurzame en op maat gemaakte oplossingen die zijn aangepast aan de noden van de regio Brussel-Noord. Als dochtermaatschappij van VEOLIA Water kan AQUIRIS bovendien rekenen op diens expertise en operationele ondersteuning.

Het waterzuiveringsstation Brussel-Noord is bovendien een architecturaal pareltje omwille van haar omvang, vormgeving en het concept.

Erkende technische expertise

Als onderdeel van de groep Veolia Water, kan AQUIRIS profiteren van uitgebreide ervaring en expertise, gaande van bekwame teams tot innovatieve technieken. Het station is internationaal gekend en erkend voor:

  • Het behandelingsprocedé van slib. De fabriek behandelt slib door "Oxidatie via Vochtige Weg" (OVW), een technologie waarbij de traditionele verbrandingstechnieken worden vermeden en de impact op het milieu geminimaliseerd wordt.
  • Het enorme volume afvalwater dat kan worden behandeld. Het station kan het afvalwater van 1,4 miljoen inwoners behandelen. In 2009 zuiverde het station 100 miljoen m³ water.
  • Het unieke ontwerp van het station. Gelet op het industriële karakter van de site werd gekozen voor een moderne architecturale aanpak. Het complex is volledig overdekt en gesloten en vormt een compacte fabriek.
  • De strategische ligging van Brussel. Tal van internationale delegaties combineren hun bezoek aan het station met vergaderingen met vertegenwoordigers van de Europese instellingen.

Waterbehandeling Het inkomende afvalwater ondergaat
een reeks behandelingen voordat het terugvloeit naar de Zenne (...)
LEES VERDER
Slibbehandeling Het slib dat tijdens de waterzuivering
werd afgescheiden, wordt in het station zelf behandeld (...)
LEES VERDER
Vervuilde lucht De vervuilde lucht die vrijkomt bij de water- en slibbehandeling wordt in alle installaties
van het station continu opgevangen (...)
LEES VERDER
Andere faciliteiten AQUIRIS onderzoekt de kwaliteit van het behandelde water in alle laboratorium
en houdt toezicht (...)
LEES VERDER