Home > Nieuws > Kuta-Bali

Nieuws

08 november 2013

Kuta-Bali

NIEUWSBERICHTEN

1383917714_pyramide.jpg

Na meer dan 24u reizen zijn we gisterenavond om 18u30 plaatselijke tijd geland in Denpasar, Bali. Het uurverschil met België is 7u.  Het was hier net donker geworden. We zijn vlot aan onze visa geraakt en met een busje naar Kuta gebracht, waar ons hotel gevestigd is, amper een paar km van de luchthaven.
Onze gids Mike viel al onmiddellijk met de deur in huis. Om veiligheidsredenen is de planning ondertussen helemaal veranderd. We worden per helicopter naar het basiskamp op 4200m gevlogen,. Dit betekent dat we de 6-daagse jungle trekking niet doen. Zachtjes uitgedrukt zijn we hier wel best ontgoocheld over, maar veiligheid boven alles hé. Rechtstreeks naar 4200m vliegen heeft natuurlijk ook zijn gevolgen op het vlak van acclimatisatie... We zien wel. Volgens het huidige plan keren we wel nog te voet terug door de jungle.
Deze ochtend hadden we een uitgebreide breefing met het team en een materiaalcheck. Vandaag hadden we tijd vrij om de sfeer hier wat op te snuiven, een beetje uit te rusten en aan de hitte te wennen. Het is hier een drukste van jewelste en een gekke mix van een soort pagode-gebouwen, met plaatstalen bouwsels, en hypermoderne buildings. Her en der zie je rituele altaartjes. Overal klinkt Reiki muziek, wat ondanks de drukte toch voor wat sfeer zorgt.
We hebben wat gewandeld langs het strand, namen een verfrissende duik in de oceaan  en genoten van de prachtige zonsondergang.
Vanavond om 23u30 vertrekken we dan richting Papua.

Terug naar de lijst

Bezoek het station

Begeleide bezoeken aan het waterzuiverinsstation worden georganiseerd na reservatie.

RESERVEER EEN BEZOEK