Home > Nieuws > 21-22/07/12: Aquiris - TPM Elbrus expeditie

Nieuws

27 juli 2012

21-22/07/12: Aquiris - TPM Elbrus expeditie

NIEUWSBERICHTEN

1343377622_photo-4.jpg

 

Zaterdag 21 juli 2012

Dagje Moskou  

Deze morgen hadden we het lumineuze idee om de metro te nemen naar Arbat, de hippere buurt van Moskou. Dat bleek niet zo simpel want alle uithangborden in de metro zijn in dat vreemde Russische schrift en geen mens kent hier voldoende Engels... Terecht worden de metrostations hier de paleizen van het volk genoemd want ze zijn opgetrokken uit marmer, versierd met bronzen beelden en heel wat tierlantijntjes.

Op de middag ontmoeten we in het hotel de groep Indische klimmers. De namiddag werd gevuld met een rondrit in Moskou met o.a. een bezoek aan het Kremlin en het Rode Plein. We zagen heel wat klassieke gebouwen die nogal bombastisch overkwamen. Eerlijk gezegd hadden we na de 2de Bizantijnse kathedraal al meer fresco's en iconen gezien dan ons lief was. Het Rode plein was indrukwekkend met de kleurrijke Basillius kathedraal op de achtergrond.
We sluiten de dag af met een gezellige typisch Russische maaltijd en een biertje van het vat.

Zondag 22 juli 2012

Transfer Moskou Mineralnye Vody

Vandaag zijn we van Moskou naar Mineralnye Vody gevlogen. In tegenstelling tot wat we van Aeroflot hadden verwacht vlogen we met een spiksplinternieuwe Airbus. Het weer hier is prachtig, een goeie 30° C en stralende zon. Een rit van een klein halfuurtje brengt ons naar Pyatigorsk, een plaatselijk universiteitsstadje. Na een lekkere pizza en een avondwandeling in de omgeving genieten we nog van een echte Stella in de bar.

 

 

 

 

Galerie :

1
2
3
Terug naar de lijst

Bezoek het station

Begeleide bezoeken aan het waterzuiverinsstation worden georganiseerd na reservatie.

RESERVEER EEN BEZOEK