Home > Nieuws > Vandaag leren, morgen levens redden

Nieuws

07 mei 2012

Vandaag leren, morgen levens redden

NIEUWSBERICHTEN

1336370184_feu-&-aquiris.jpg

In haar permanent streven naar de preventie van beroepsrisico’s en het verhogen van de veiligheid bij STEP van Brussel-Noord heeft AQUIRIS voor 19 % van de werknemers aanwezig op de site bij GUEST en de brandweer van Brussel een training georganiseerd in het gebruik van OAT, het toedienen van de eerste zorgen, het bestrijden van brand en het zich voortbewegen in besloten ruimten.

Op 6, 8 en 12 maart 2012, werden 9 leden die op de site werkzaam zijn, (opnieuw) getraind in het gebruik van OAT. Eenmaal de theorie verwerkt (risico voor het lichaam, ademhalingsbescherming en -techniek, kenmerken van stofmaskers, beheer van de autonomie enz.) konden ze beginnen met de actieve training.

Uitgerust met OAT werden 9 vrijwilligers op de site van STEP van Brussel-Noord in een situatie geplaatst die de werkelijkheid zo dicht mogelijk benaderde. Ze leerden er:

  • de technieken om OAT aan te brengen en af te nemen;
  • op handen en voeten trappen op en af te lopen en over obstakels te klauteren;  
  • ladders te gebruiken in stressvolle situaties;
  • zich door smalle en donkere buizen te persen;
  • hun ademhaling te beheersen om te overleven bij gevaar; …

Nadat ze het toedienen van de eerste zorgen onder de knie hadden, moesten deze 9 vrijwilligers vlammen bestrijden. Zo moesten ze brandende elektriciteitskasten, jerrycans en gasflessen blussen. Hun parool: “Bescherming van jezelf en van anderen is een prioriteit. We moeten ons de evacuatie- en blustechnieken eigen maken”. Daar hield het voor de doorzetters niet bij op: met de OAT-uitrusting aan drongen ze binnen in de besloten ruimten van STEP om er fictieve slachtoffers te redden.

Informations complémentaires :
ALBUMPHOTOSAPPRENDREAUJOURDHUINL.PDF

Terug naar de lijst

Bezoek het station

Begeleide bezoeken aan het waterzuiverinsstation worden georganiseerd na reservatie.

RESERVEER EEN BEZOEK