Home > Nieuws > De broers Richomme, een uitdagerstrio gesteund door Aquiris

Nieuws

08 maart 2011

De broers Richomme, een uitdagerstrio gesteund door Aquiris

NIEUWSBERICHTEN

Bruno Richomme, deelnemer van extreme internationale loopwedstrijden (in China, Vietnam, de Maraton van de woestijn in Marokko, Colorado en Réunion) heeft ons zijn nieuwe uitdaging voorgesteld: de Ronde van het Baikalmeer , voor de eerste keer vergezeld van zijn twee broers: David en Fabrice.

Het moedige trio « Richomme » heeft de bewoonde wereld verlaten om zich te storten in het grote avontuur op de enorme ongerepte vlakte: de maagdelijke wilde parel van Siberië, het Baikalmeer.
Hun nieuwste uitdaging : 140 km lang hun slede voorttrekken op het bevroren Baikalmeer. Dagelijks willen zij 20 km afleggen.

Het idee alleen doet ons huiveren : temperaturen van min dertig graden, de enorme stilte op het ijs, de nacht doorbrengen in een tentje, eten rond een kampvuurtje. Het trio Richomme laat zich niet afschrikken door deze extreme natuurelementen. « Bruno vertelt: 20 km per dag lijkt niet veel, maar vergeet niet dat wij bevroren golven van 6 meter hoog en hellingen van 22° moeten overwinnen ».

Deze familiale raid is voor AQUIRIS een voorbeeld van zelfoverwinning en karakter, een strijd, een menselijk avontuur in overeenstemming met de natuur .
Net als Bruno en zijn broers gaat AQUIRIS dagelijks de strijd aan met als enig doel : de bescherming van ons milieu.
De filosofie van Aquiris motiveert om alle limieten te verleggen en de uitdaging aan te gaan om het natuurbehoud te verzekeren.

Wist u dat?
Het Baikalmeer deel uitmaakt van het door UNESCO beschermde patrimonium. Het is het achtste grootste meer van de wereld en het bevat 20% van de zoetwatervoorraad op onze planeet.
De totale oppervlakte, 31.500 km2 is vergelijkbaar met de samengetelde oppervlakte van België, Nederland en Denemarken.
Het meer bevat 23.600km3 water. Dit is ongeveer de inhoud van de Baltische zee of 260 keer het Lemanmeer.
De lage graad van mineralen heeft een heilzame invloed op het menselijke lichaam voor de bloeddruk en de spijsvertering. Sinds 1992 wordt het water gebotteld en verkocht en

Terug naar de lijst

Bezoek het station

Begeleide bezoeken aan het waterzuiverinsstation worden georganiseerd na reservatie.

RESERVEER EEN BEZOEK